Едно село в България се обърна към служебния премиер с конкретна

...
Едно село в България се обърна към служебния премиер с конкретна
Коментари Харесай

От родното село на новия премиер се надяват да им реши проблемите с питейната вода

 Едно село в България се обърна към служебния премиер с съответна молба - да им реши казуса с питейната вода. Селото е родното на – Поповица и се намира на 25 километра източно от Пловдив. Местните хора разказват генерала като интелигентен, спокоен и прагматичен.

Най-обсъжданата тематика в Поповица е изборът на техния съселянин за министър председател. Кметицата на селото Веска Мирчева първа го поздравила по телефона. " Написах му: " Честито! Поздрави от Поповица! Ние сме с вас! " и той ми отвърна с " Благодаря! ", споделя тя пред Нова тв.

Преди 60 години в родилния дом в село Поповица се ражда. Въпреки че от 40 години домът не действа, постройката е непокътната и до през днешния ден.

Янев е учил в Поповица до 1-ви клас. Тъй като неговият татко е бил ръководител-движение на гара Пловдив фамилията се реалокира да живее в Пловдив.

" Той обичаше да си играе на военни игри. Правеше си шапки от вестник. Водеше го дядо му Николай. Беше доста добродушно дете, слабичко, чернооко момченце ", разяснява Недка Димитрова, първата му учителка.

В родната къща на в този момент живеят негови братовчеди. Всички познават и приказват с положителни усеща за генерала, само че заради служебните задължения към президента, чиито консултант бе до момента, Янев рядко посещавал Поповица.

Селото, в което обновяват централната улица с нови плочки, тротоари и осветяване се надяват като министър председател да реши най-важния им проблем - водопроводът.

" Той е доста остарял. Имаме годишно над 50-60 повреди ", коментира Веска Мирчева.

" Всичко да бъде почтено и да се направи както би трябвало, а не всеки да гледа за себе си. Желая му да има триумф и шанс ",каза един от живеещите в Поповица.

През селото на служебния министър председател, минава пътят към селото на президента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР